نوشتن مقاله چگونه؟ راهنمای نوشتن مقاله در هفت مرحله

folder_openپایان نامه کارشناسی ارشد
نوشتن مقاله چگونه؟ راهنمای نوشتن مقاله در هفت مرحله

برای برخی از دانشجویان، نوشتن مقاله ممکن است یک وظیفه سخت و گاهی ترسناک به نظر برسد. این به این دلیل است که نوشتن یک مقاله نیازمند طی مراحل مختلف است و در نهایت باید توانایی ارائه ایده‌ها و نظریه‌های جدید را داشته باشید. # سفارش نوشتن مقاله # نوشتن مقاله دانشجویی

با تقسیم این مراحل به راحتی می‌توانید آن‌ها را مدیریت کرده و فرآیند نوشتن مقاله را ساده‌تر کنید. برای نوشتن یک مقاله علمی، پژوهشی یا حتی برای ارسال به مجلات بین‌المللی ISI، مهم است که اصول مقاله‌نویسی را بشناسید و بر اساس آن عمل کنید. تقسیم کار به مراحل مختلف، کمک زیادی به ساده‌تر شدن فرآیند نوشتن مقاله می‌کند.

نوشتن مقاله یکی از مهارت‌هایی است که دانشجویان دانشگاهی باید آن را به خوبی یاد بگیرند. مقالات دانشگاهی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که این تقسیم بندی بر اساس سطح علمی آن‌ها است. بنابراین، دانشجویان باید در خصوص شرایط و نگارش مقاله‌ها اطلاع کافی داشته باشند.

در دوران تحصیل، افراد با مفهوم مقاله آشنا می‌شوند و در مقاطع بالاتر، اهمیت ارائه مقاله برای آن‌ها بیشتر می‌شود. برای نوشتن یک مقاله اصولی که قابل تایید مجلات معتبر باشد، آشنایی با نحوه نگارش مقاله و ساختار دقیق آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

مقاله نوشتاری بین یک تا سی صفحه است که توسط محققان دانشگاهی یا دانشجویان نوشته می‌شود و در صورت اخذ مجوزهای لازم به چاپ می‌رسد. انتخاب موضوع و تیتر بندی محتوا از مراحل مهم نگارش مقاله است. مقاله همانند یک پایان‌نامه کوچک است که اطلاعات را در چند صفحه کوتاه به مخاطبان ارائه می‌دهد.

نگارش مقاله بستگی به دسته‌بندی‌های مختلف علمی دارد و باید با جزئیات متفاوتی نوشته شود. در این مقاله، ابتدا به تعریف مقاله پرداخته شده و سپس به شرایط و جزئیات نوشتن مقاله پرداخته خواهد شد.

مقاله اساساً یک نوشته است که با اهداف مختلف در زمینه‌های مختلف ادبی، علمی، سیاسی، اجتماعی و غیره نوشته و منتشر می‌شود.

اهداف نوشتن مقالات متنوع است. برای مثال، گاهی اوقات هدف نوشتن مقاله این است که یک ایده یا نظریه جدید در زمینه‌های مختلف مطرح شود، گاهی اوقات هدف اصلی اطلاع‌رسانی به یک گروه یا جمعیت خاص است و در برخی موارد این اطلاع‌رسانی به صورت عمومی و گسترده‌تر انجام می‌شود.

بعضی مقالات به منظور تبلیغ یک ایده یا پدیده خاص نوشته می‌شوند و… . لحن مقالات نیز می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال، برخی مقالات به گونه‌ای نوشته می‌شوند که خواننده را به پذیرش نظرات و حقایق مطلب متقاعد کنند. گاهی‌اوقات هم لحن مقالات بی‌طرف و صرفا برای اطلاع‌رسانی است. البته این موضوع در حوزه مقالات علمی کمی متفاوت است. # سفارش نوشتن مقاله

اجازه دهید در ادامه به معرفی ساختار مقالات بپردازیم:

اهمیت و نکات مهم در انتخاب عنوان مناسب برای مقالات

در حال حاضر، با وجود وجود سایت‌های نوشتن مقاله و افزایش استفاده از اینترنت برای جستجو، انتخاب عنوان مناسب برای مقالات بسیار اهمیت دارد. عنوان باید نه تنها محتوای مقاله را پوشش دهد، بلکه باید کلمات کلیدی مناسبی را نیز شامل شود تا در جستجوی اینترنتی به خوبی ظاهر شود. انتخاب عنوان نادرست می‌تواند باعث کاهش اعتبار مقاله و دلزدگی خواننده شود، بنابراین باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشت.

مهم نیست که شما برای یک مجله آموزشی مقاله می‌نویسید یا در دوره کارشناسی خود مقاله می‌نویسید؛ هر زمانی که می‌خواهید اصول نوشتن مقاله را رعایت کنید، باید به چکیده آن نیز توجه کنید.

چکیده یعنی چی؟ چکیده مقاله بخش مهمی است که به خواننده اجازه می‌دهد تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد مقاله را بخواند یا نه. در این بخش از مقاله، مختصراً درباره موضوع و نکات اصلی آن صحبت می‌شود و اگر خواننده تمایلی به ادامه خواندن نداشته باشد، می‌تواند مقاله را رها کند. چکیده‌نویسی در نوشتن مقالات علمی و غیرعلمی بسیار مهم است و باید به آن توجه شود.

هر مقاله براساس تعدادی کلمه کلیدی نوشته می‌شود. این کلمات، کلماتی ویژه هستند که در نوشتن مقاله علمی پژوهشی یا مقاله ISI و هر مقاله دیگری استفاده می‌شوند. بنابراین، در اصول نوشتن مقاله باید به کلمات کلیدی توجه داشت.

مقدمه نویسی نیز از اصول نوشتن مقاله است. در این بخش باید تمام فعالیت‌هایی که در طی یک تحقیق یا پژوهش انجام شده است، ذکر شود. این شامل پیشینه تحقیق، سوابق مرتبط و شکل‌گیری ایده‌ها است. مقدمه باعث می‌شود تا خوانندگان با چشم‌اندازی از موضوع، به خواندن متن اصلی بپردازند.

این بخش باید به طور جامع به موضوع اصلی مقاله پرداخته و به شرح مفصل آن پرداخته شود. سبک نگارش، لحن نویسنده و موضوعات مورد بحث بسته به نوع مقاله و محیط چاپ، مشخص خواهد شد. اما استفاده از جملات و کلمات قابل درک و ایجاز، باعث می‌شود تا مخاطبان بهتر متوجه مطالب ارائه شده و با قلم نویسنده همراه شوند.# نوشتن مقاله

در بخش نتیجه‌گیری هر مقاله باید یک خلاصه کلی از کارهای انجام شده ارائه شود و دستاوردهای به دست آمده از تحقیق یا تحلیل موضوعات برای خواننده توضیح داده شود. این بخش بسیار اساسی است و بدون آن، مقاله کامل نخواهد بود. .# نوشتن مقاله

بیشتر بخوانید  آزمون کولموگروف-اسمیرنوف

ضرورت ذکر منابع و مآخذ در هر مقاله بسیار مهم است، زیرا این امر به روش‌های علمی و تخصصی مختلف اعتبار می‌بخشد. باید تلاش کرد که منابع به درستی و با رعایت اصول اخلاقی در انتهای مقاله ذکر شوند. .# نوشتن مقاله

۱. انتخاب موضوع

در برخی موارد، ممکن است موضوع مقاله برای شما مشخص شده باشد، اما در موارد دیگر شما باید موضوع مورد نظر خود را انتخاب کنید. بدون موضوع، نوشتن مقاله امکان‌پذیر نیست. اگر موضوعی برای شما مشخص نشده است، این فرصت خوبی است تا درباره موضوعی که به آن علاقه‌مندید، مقاله بنویسید.

در این سوالات به موضوع مقاله خود فکر کنید:

– آیا موضوع باید عمومی باشد یا تخصصی باشد؟

– آیا هدف شما ارائه اطلاعات یا متقاعد کردن افراد است؟

– چه چیزی در این موضوع شما را به خود جذب کرده است؟

شما باید دلیل انتخاب موضوع خود را در مقاله بیان کنید. پس از تعیین هدف مقاله، می‌توانید عناوین مختلفی که مرتبط با موضوع هستند را لیست کنید و اطلاعات مربوط به آن‌ها را جستجو کنید. سپس این اطلاعات را ارزیابی کنید.

آیا اطلاعات کافی در دسترس است؟ و اهمیت هر یک از عناوین برای شما چیست؟ با این روش، انتخاب موضوع مقاله برای شما آسان‌تر خواهد بود.

2. ابتدا یک طرح اولیه یا نمودار از ایده‌های خود تهیه کنید.

 برای نوشتن یک مقاله موفق، باید افکارتان را به خوبی سازماندهی کنید. با بیرون کشیدن این افکار از ذهن و نوشتن آن‌ها روی کاغذ، می‌توانید به راحتی ارتباط بین نظریه‌ها را پیدا کنید. این ساختار، پایه و اساس مقاله شما را شکل می‌دهد. می‌توانید از یک نمودار برای مطرح کردن و سازماندهی افکارتان استفاده کنید.

برای ایجاد این نمودار، موضوع خود را در وسط یک کاغذ بنویسید و سپس سه تا پنج خط اطراف آن بکشید. ایده‌های اصلی خود را کنار این خطوط بنویسید. سپس همین کار را برای هر ایده دیگری که نوشته‌اید انجام دهید، با کشیدن خطوط اطراف آن‌ها و نوشتن نظرات و تفکراتتان درباره آن‌ها.

اگر ترجیح می‌دهید یک طرح کلی بنویسید، موضوع اصلی را بالای صفحه بنویسید و از زیر آن شروع به نوشتن لیستی از ایده‌های اصلی کنید. بهتر است زیر هر ایده اصلی کمی فاصله قرار دهید تا بتوانید نظرات و تفکراتتان را درباره هر ایده بنویسید و ارتباط بین ایده‌های کوچکتر و بزرگتر را بیابید. به این شکل، مقاله خود را به خوبی سازماندهی کنید. .# نوشتن مقاله # نوشتن مقاله دانشجویی

3. توضیح موضوع

پس از انتخاب موضوع و دسته بندی ایده ها و نظرات، حالا باید یک توضیح موضوع بنویسید. این توضیح معمولا در انتهای یا وسط معرفی یک مقاله آورده می شود و به طور خلاصه به هدف اصلی و ادعای مقاله پرداخته و آن را پشتیبانی می کند.

توضیح موضوع دو بخش دارد، بخش اول موضوع را تعریف می کند و بخش دوم به تعریف هدف مقاله می پردازد. به عنوان مثال، اگر مقاله ای درباره تاثیر بیل کلینتون در آمریکا نوشته شود، توضیح موضوع می تواند به این شکل باشد: “بیل کلینتون با دو دوره ریاست جمهوری متوالی، تاثیرگذاری بر آینده کشور آمریکا داشته است.” .# نوشتن مقاله # نوشتن مقاله دانشجویی

۴. تهیه بدنه اصلی مقاله

در این مرحله، باید بدنه اصلی مقاله خود را تهیه کنید. این بخش اصلی مقاله است که موضوع را توضیح می‌دهد و ایده‌های اصلی را در آن بیان می‌کند. برای هر ایده اصلی که در ذهنتان بوده، یک بخش جداگانه در بدنه مقاله اختصاص دهید.

پاراگراف‌های بدنه مقاله باید دارای یک ساختار مشخص و یکسان باشند. برای شروع، یکی از ایده‌های اصلی را در یک جمله معرفی کنید و سپس ایده‌های ریزی که درباره آن موضوع به ذهنتان می‌رسد را به صورت جملات بنویسید. بهتر است بین هر جمله سه یا چهار خط فاصله قرار دهید تا بتوانید بعدا آن را تکمیل کرده و با مثال‌ها پر کنید. این فواصل باید با اطلاعاتی پر شوند که ایده‌های کوچک‌تر را به یکدیگر متصل و مرتبط کنند. .# سفارش نوشتن مقاله # نوشتن مقاله دانشجویی

۵. مقدمه مقاله را بنویسید

مقدمه مقاله یک بخش بسیار مهم است که باید توانایی جلب توجه خواننده را داشته باشد. این بقش باید به خواننده بگوید که مقاله در مورد چه موضوعی است و چه اطلاعاتی را در ادامه مقاله خواهد دید. بنابراین، باید با یک جمله یا داستان جذاب و جالب شروع کنید تا توجه خواننده را به خود جلب کنید. سپس با توضیح موضوع اصلی مقاله، که در آخرین جمله مقدمه خواهد بود، ادامه دهید.

۶. خلاصه‌ی مقاله را بنویسید

در این بخش، موضوع مقاله به طور کلی بسته شده و اهداف اصلی مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد. نتیجه‌گیری باید شامل سه تا پنج جمله قوی باشد که ایده‌های اصلی مقاله را به طور خلاصه مطرح کند. .# سفارش نوشتن مقاله # نوشتن مقاله دانشجویی

۷. بازبینی نهایی مقاله

پس از نوشتن بخش نتیجه‌گیری، مقاله خود را به صورت کامل مرور کنید. اطمینان حاصل کنید که ترتیب پاراگراف‌ها منطقی است و ایده‌ها به صورت منسجم و ارتباط دار ارائه شده‌اند. همچنین، اشتباهات املایی و گرامری را نیز بررسی کنید تا ارزش مقاله را حفظ کنید. .# سفارش نوشتن مقاله # نوشتن مقاله دانشجویی

در پایان:

مقاله‌نویسی دارای اصولی است که نباید آنها را نادیده بگیرید. برای ورود به دنیای نوشتن مقالات حرفه‌ای، باید به خوبی ساختار مقاله را حفظ کرده و قوانین را بر اساس بستر و مخاطبان خود رعایت کنید.

اگر مقاله‌نویسی برای شما شغل حرفه‌ای نیست، ممکن است نیاز به کمک حرفه‌ای داشته باشید. برای مثال، شخصی که می‌خواهد مقاله‌ای از پایان‌نامه خود استخراج کند یا می‌خواهد رزومه خود را بهبود دهد، یا شخصی که می‌خواهد مقاله‌ای را از فارسی به انگلیسی ترجمه کند برای چاپ در مجلات بین‌المللی، نیاز به کمک حرفه‌ای دارد تا اثری دقیق و ارزشمند تولید کند و بتواند آن را در ژورنال‌های بین‌المللی منتشر کند. .# سفارش نوشتن مقاله# نوشتن مقاله دانشجویی

از اینجا اقدام کنید!

تلفن تماس

09127813367

ایمیل

Info@tezmoshavar.ir

آدرس

قزوین خیابان نوروزیان حکمت 55 پلاک 63

فرم درخواست رساله، پایان نامه و مقاله

لطفا اطلاعات مورد نیاز را درفرم روبرو وارد کنید تا به درخواست و سفارش شما سریعا رسیدگی شود.

ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله

پس از ثبت فرم با شما تماس خواهیم گرفت

نام(الزامی)
پیغام شما
حداکثر اندازه فایل‌ها : 200 MB.

Related Posts

فهرست