نکات مهم در مورد مصاحبه دکتری و جدول امتیازات مصاحبه دکترا در سال ۱۴۰۳

folder_openپایان نامه کارشناسی ارشد
نکات مهم در مورد مصاحبه دکتری و جدول امتیازات مصاحبه دکترا در سال ۱۴۰۳

مرحله مهمی در پذیرش دکتری، مصاحبه با صاحبه دکتری است. تاثیر این مصاحبه برای داوطلبان کنکور دکتری ۵۰ درصد و برای داوطلبان دکتری بدون آزمون ۱۰۰ درصد است. داوطلبان آزمون دکتری باید در مصاحبه شرکت کنند تا در این مرحله پذیرش قبول شوند. به گزارش تز مشاور پس از انتخاب رشته دکتری، نتایج دعوت به مصاحبه دکترا (نتایج انتخاب رشته) توسط سازمان سنجش برای دانشگاه‌های سراسری و دانشگاه آزاد برای داوطلبان این دانشگاه منتشر می‌شود. سپس داوطلبان در مصاحبه دانشگاه‌ها شرکت خواهند کرد.

مصاحبه دکتری چیست؟

از زمانی که در سال ۱۳۹۰ پذیرش دانشجویان دکتری شکل رسمی‌تری به خود گرفت و آزمون نیمه‌متمرکز دکتری توسط سازمان سنجش برگزار شد، مصاحبه دکتری همچنان اهمیت خود را حفظ کرده و نقش مهمی در پذیرش داوطلبان دوره دکتری دارد.

لازم به ذکر است که مصاحبه نیز نقش مهمی در پذیرش داوطلبان دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد، می‌توانید کلیک کنید.

همچنین، متقاضیانی که می‌خواهند بدون آزمون استعداد درخشان و یا بدون کنکور پردیس دکتری را پیش بگیرند، باید در مصاحبه شفاهی حضور داشته باشند.

ده نکته کلیدی برای موفقیت در مصاحبه دکتری که باید بدانید:

1. آمادگی کامل: قبل از جلسه، به دقت مطالب مرتبط با زمینه تحصیلی خود را مرور کنید. و آماده پاسخ به سوالات متداول باشید.

2. ارتباط برقرار کنید: در جلسه، ارتباط خوبی با اعضای هیئت داوری برقرار کنید و به آنها احترام بگذارید.

3. ارائه رزومه علمی: رزومه علمی خود را به طور دقیق و مفصل ارائه دهید و نشان دهید که چرا شما برای این برنامه دکتری مناسب هستید.

4. پاسخ به سوالات با اعتماد به نفس: به سوالات با اعتماد به نفس و با استدلال منطقی پاسخ دهید.

5. نشان دادن تعهد: نشان دهید که شما به تحقیقات و مطالعه عمیق علاقه دارید. و تعهد خود را به تحصیلات دکتری نشان دهید.

6. انعطاف پذیری: نشان دهید که قادر به تطبیق با موقعیت‌های مختلف و حل مسائل پیچیده هستید.

7. ارائه پروژه تحقیقاتی: در صورتی که پروژه تحقیقاتی ارائه کرده‌اید، به طور دقیق و مفصل آن را توضیح دهید.

8. انگیزه و هدف: به واضحیت انگیزه و هدف خود برای ادامه تحصیلات دکتری پرداخته و آنها را به داوران انتقال دهید.

9. احترام و انضباط: در طول جلسه، احترام و انضباط خود را حفظ کنید و به سوالات با دقت و تمرکز پاسخ دهید.

10. تشویق به پرسش: در پایان جلسه، از اعضای هیئت داوری سوالات خود را بپرسید. و نشان دهید که به دقت به موضوعات مطرح شده توجه کرده‌اید.

تجربیات مصاحبه دکتری

ثبت تجربیات داوطلبان از جلسه مصاحبه دکتری در زمینه‌های مختلفی مانند مصاحبه علمی، سؤالات انگلیسی، سؤالات پایان‌نامه و… می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا آنچه در مصاحبه رخ‌داده با دیگران در میان بگذارند و منبع خوبی برای کسانی باشد که قصد موفقیت در مصاحبه دکتری را دارند.

بیشتر بخوانید  درخواست انجام تحقیق دانش آموزی

در ادامه به موضوعاتی که در نحوه مصاحبه دکتری توسط داوطلبان بیان شده است، می‌پردازیم.

حضور به‌موقع: اکثر کسانی که در مصاحبه دکتری شرکت کرده‌اند، پیشنهاد می‌کنند. که حداقل نیم ساعت قبل از زمان اعلام شده در محل حضور پیدا کنند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا در طول جلسه آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشند.

خاموش‌کردن تلفن همراه: بهتر است قبل از ورود به جلسه تلفن همراه خود را خاموش کنید تا صدای گوشی موجب به‌هم‌خوردن تمرکز شما و داوران نشود.

احساس اضطراب و استرس در مصاحبه دکتری امری کاملاً طبیعی است. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. و اجازه ندهید استرس باعث شود. رشته کلام از دست شما خارج شود.

آمادگی برای شروع به زبان انگلیسی: ممکن است برخی از اساتید در ابتدای جلسه پرسش‌هایی به زبان انگلیسی مطرح کنند. داوطلبان باید از قبل به‌اندازه کافی به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند و با سؤالات انگلیسی غافلگیر نشوند. داوطلبان باید بتوانند به زبان انگلیسی خود را معرفی کنند و نقاط قوت خود را بیان کنند و همچنین چکیده‌ای از پایان‌نامه خود به انگلیسی بیان کنند.

تعیین موضوع علاقه‌مندی: یکی از عوامل اساسی برای رسیدن به موفقیت در مصاحبه دکتری، تعیین موضوع علاقه‌مندی است. تجربیات داوطلبانی که این مرحله را پشت سر گذاشته‌اند، نشان می‌دهد که تعیین موضوع علاقه‌مندی برای پایان‌نامه دکتری، از توانایی و انعطاف لازم برای انجام تحقیقات و پژوهش‌های لازم برخوردار است. بنابراین، متقاضی باید به گونه‌ای صحبت کند که نشان دهد توانایی لازم برای انجام تحقیقات و پژوهش‌های موردنیاز را دارد.

به طور کلی، تلاش کنید با نمونه سؤالات مصاحبه و فرآیند مصاحبه دکتری آشنا شوید. برای رسیدن به موفقیت در مصاحبه دکتری، آشنایی کافی با موضوعات موردنظر ضروری است.

مدارک لازم جهت حضور در مصاحبه دکترا

مدارک لازم برای شرکت در مصاحبه دکتری شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، فیش واریزی هزینه، مدارک تحصیلی مقاطع گذشته، کارنامه اولیه و انتخاب رشته دکتری، توصیه نامه از اساتید، رزومه تحصیلی و شغلی، مدرک زبان، و گواهی سابقه عضویت در هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی می باشد. برای اطلاعات بیشتر، می توانید به سایت رسمی دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.

درباره امتیاز دهی به مدارک زبان، هیچ مدرکی بر دیگری اولویت ندارد. با این حال، اگر نمره آزمون بالاتر باشد، امتیاز بیشتری به داوطلب تعلق می‌گیرد. اعتبار هر مدرک زبان 2 سال است، اما اگر مدرکی با نمره بالا دارید که اعتبار آن به پایان رسیده است، آن را در جلسه مصاحبه به همراه داشته باشید.

حضور در مصاحبه برخی مدارک الزامی نیست، اما داشتن آن‌ها برای کسب امتیاز و موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری بسیار مهم است.

مدارکی که می‌تواند تأثیرگذار و حائز اهمیت باشد عبارتند از:

– گواهی‌های مستندات سوابق پژوهشی (گواهی پذیرش مقاله، مقالات تحت داوری و یا کتاب‌های نیمه کاره)

– گواهی رتبه برتر (اول تا سوم) در مقاطع قبلی

– مدارک سابقه تدریس در دانشگاه‌ها

– گواهی انجام طرح‌های پژوهشی و تحقیقات حرفه‌ای

– گواهی‌های کسب شده در زمینه آموزشی و یا پژوهشی

– گواهی شرکت در کارگاه‌های آموزشی

– کتاب‌های تالیف یا ترجمه شده

– گواهی ثبت اختراع و عناوین علمی

– تعیین حیطه کاری پایان‌نامه مقطع دکتری

ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله

پس از ثبت فرم با شما تماس خواهیم گرفت

نام(الزامی)
پیغام شما
حداکثر اندازه فایل‌ها : 200 MB.

Related Posts

فهرست