این مقاله به معرفی و شناخت رشته مدیریت و گرایش های آن میپردازد. و سپس به نحوه نوشتن پایاننامه مدیریت در مقاطع تحصیلات تکمیلی، از لحاظ ساختاری و محتوایی، میپردازد. ما به عنوان یک موسسه تحقیقاتی، نکات مهم این موضوع را برای شما کاربران عزیز سایت بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید.
مراحل نوشتن پایاننامه در رشته مدیریت به صورت مرحله به مرحله معرفی خواهد شد.
رشته مدیریت صنعتی:
یکی از دلایل عدم موفقیت صنایع ما این است که اکثر مسئولین واحدهای صنعتی فارغ التحصیل مدیریت صنعتی نیستند. حضور یک کارشناس مدیریت صنعتی که مسئولیت نیروی انسانی را بر عهده بگیرد، در هر واحد صنعتی ضروری است تا بتواند با استفاده از دانش خود، مشارکت، مهارت و انگیزه نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد. مدیریت صنعتی دارای سه بعد اصلی فنی و تکنیکی، مالی و رفتاری و اجتماعی است. در رشته مهندسی صنایع، دانشجویان بیشتر به مطالعه بعد فنی و تکنیکی صنایع میپردازند. اما رشته مدیریت صنعتی به دو بعد مالی و رفتاری صنایع تأکید بیشتری دارد.
رشته مدیریت بیمه:
یکی از شاخصهای توسعه در کشورهای پیشرفته است. هر سرمایهگذاری که بخواهد در کشوری سرمایهگذاری کند، باید اطمینان داشته باشد که در صورت بروز هرگونه حادثه یا خطری، سرمایهاش مصون خواهد بود. در کشورهای پیشرفته از بیمه به عنوان صنعت بیمه یاد میکنند، به این معنی که همزمان با توسعه صنعت، بیمه نیز توسعه خواهد یافت و همچنین بر این اعتقادند که هر فرد نمیتواند وارد این صنعت شود، بلکه بايد متخصص و دانشآموخته این صنعت باشد. دانشجویان مدیریت بیمه نحوه اداره سازمانهای بیمه و چگونگی رفتار با بیمهگذارها را فرا میگیرند تا بتوانند آنها را به بیمهگذاری ترغیب و تشویق کنند. همچنین دانشجویان این گرایش درباره انواع فعالیتهای بیمه مثل بیمه عمر، ماشین، خدمات درمانی و غیره اطلاعات لازم را کسب کرده و چگونگی فعالیت در این زمینهها را براساس پایه و مبانی مدیریتی فرا میگیرند.# نوشتن پایاننامه
رشته مدیریت بازرگانی:
یکی از حوزه های مهم مدیریت شرکت های تجاری است. مدیر بازرگانی نقش اساسی در برقراری ارتباط تجاری موثر با مشتریان و خریداران دارد. این فرد تلاش می کند تا محصولات و خدمات شرکت را به بهترین شکل ممکن معرفی و عرضه کند و در جذب مشتریان موفق باشد. دوره کارشناسی مدیریت بازرگانی به دانشجوان آموزش می دهد که چگونه نیروی انسانی متخصص واجد توانایی برای انجام وظایف مختلف در زمینه بازرگانی را فراهم کنند. این دوره آموزشی به دانشجوان مهارت های لازم برای کار در سازمانها، ادارات، موسسات و شرکتهای دولتی و خصوصی را آموزش می دهد. # نوشتن پایاننامه
فارغالتحصیلان این رشته با تسلط به مباحث مربوط به بازار، تدوین استراتژیهای سازمانی، شناخت مشتریان و ارتباط با آنها، فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان، زمینههای لازم برای استخدام در واحدهای بازرگانی سازمانها را دارند. این فارغالتحصیلان نسبت به سایر گرایشهای مدیریت، به دلیل نبود رشتهای جایگزین، در بازار کار مناسبی برخوردارند.
پایان نامه ایده آل
یک پایان نامه ایده آل باید دارای یک مقدمه قوی باشد که مسئله مورد بررسی را معرفی کند و اهمیت آن را توضیح دهد. همچنین باید دارای یک فصل مرور ادبیات باشد که به تمامی تحقیقات قبلی در این زمینه اشاره کند. در این فصل باید نشان دهید که چگونه تحقیقات شما با تحقیقات قبلی متفاوت است و چگونه به حل مسئله کمک می کند. و در ادامه باید دارای یک فصل روش شناسی باشد . که به توضیح روش های استفاده شده برای جمع آوری داده ها و تحلیل آنها می پردازد. نهایتا، باید دارای یک فصل نتیجه گیری باشد که به ارائه نتایج و توصیه های شما برای تحقیقات آینده می پردازد. به طور کلی، یک پایان نامه ایده آل باید دارای ساختار منطقی و روان باشد و به خواننده احساس کنجکاوی و تحول بخشی بدهد. # نوشتن پایاننامه
راهنمای نوشتن پایاننامه مدیریت به صورت مرحله به مرحله!
مرحله 1: آغاز مراحل نگارش پایان نامه با تعیین اطلاعات اصلی و جمع آوری شده آغاز میشود. این مرحله بسیار حیاتی است و برای این کار میتوانید از یک طرح کلی برای نگارش پایان نامه استفاده کنید. مربی شما به دنبال داشتن شواهد و مدارکی در پایان نامه شما است که بتواند گفتههای شما را تصدیق کند. روشن کردن اینکه تحقیقات شما شامل بررسیها و اطلاعات مرتبط با موضوع است، بخش بسیار مهمی از پایان نامه محسوب میشود. برای انجام این کار به طور موثر، شما نیاز به دانستن ساختار پیشنهادی پایان نامه دارید. # نوشتن پایاننامه
مرحله 2: برای نگارش صحیح پایان نامه مدیریت، شما باید ساختار یک پایان نامه پیشنهادی را بدانید. این ساختار معمولاً شامل موارد زیر است: چکیده، مقدمه، ادبیات موجود/تحقیقات قابل توجه پیشین، بیانیه پروژه یا پایان نامه، رویکرد، نتایج بالقوه، محدودیتها، مشارکت در دانش، و فصلهای ارائه شده در پایان نامه.
مرحله 3: برنامهریزی برای شروع نوشتن برای تدوین پایاننامهای سازمانیافته، بهترین راه این است که مطالب را قبل از شروع به نوشتن سازماندهی کنید و سپس آن را بنویسید. بسیاری از پیشنهادات پایاننامهای رد شدهاند زیرا دانشجویان قبل از نوشتن آنها برنامهریزی نکردهاند و به جای آن سعی داشتند فقط مطالب را در کنار هم قرار دهند. اگر این کار را بکنید، معلوم میشود و احتمالا پایاننامهتان رد خواهد شد. اجازه ندهید که این اتفاق بیفتد.
جریان معمول نوشتن پایاننامه به شرح زیر است:
1. طرح کلی را آماده کنید. (جداول)
2. اصول و روش خود را توصیف کنید
3. توضیح دادهها
4. نتیجهگیری از دادههای شما
5. مقدمه
6. چکیده
7. منابع
صبر کنید، به نظر می رسد این لیست برعکس است. باید توجه داشت که نوشتن پایاننامه باید از ساختار واقعی پایاننامه پیروی کند. اگر شما نمیدانید پایاننامه شما در واقع درباره چه چیزی است و نتیجهی کلی آن چیست، چطور میتوانید خلاصهای درباره آن بنویسید؟ باید از توالی بالا پیروی کنید تا بتوانید مقدمهای دقیق و چکیدهای خوب بنویسید.
مرحله 4: نوشتن پایاننامه
با برنامهریزی کردن نحوه نوشتن خود، حالا وقت آن رسیده است، تا به کار نوشتن پایاننامه بپردازید. پایاننامهها به صورت رسمی نوشته میشوند، اما برای حفظ خوانایی و سادگی آنها بسیار مهم است. بنابراین، در نوشتن پایاننامه، از استفاده از گرامر اول و دوم شخص خودداری کنید، به جز در تئوری پایاننامه که معمولا شامل یک مرجع اول شخص است.
مرحله 5: دفاع از پایاننامه خود
پایان نامه جای اشتباهات تایپی نیست. اگر پایاننامهی خود را به یکی از همکاران یا دوستان خود نشان دادهاید و حتی با وجود اینکه آنها هم رشتهی شما بودند، به سختی میفهمیدند که شما چه میگویید، بهتر است که تجدید نظر کنید. بهترین شیوه برای دفاع از پایاننامه به شرح زیر است: مطالب را برای خودتان بخوانید (با صدای بلند!) – به راحتی به این ترتیب، با اشتباهات ساختاری جمله و دستور زبان آشنا خواهید شد. بلافاصله پس از نوشتن از آن دفاع نکنید – به مغزتان کمی فرصت بدهید. حداقل از سه دوست/همکار هم رشته برای تمرین دفاع کمک بگیرید. به یاد داشته باشید، آینده شما بستگی به پذیرش پایاننامهی شما دارد. اطمینان حاصل کنید، که تمام اشتباهات دستوری را حذف کردهاید. تا شانس بیشتری برای پذیرفته شدن داشته باشید.# نوشتن پایاننامه
پایاننامه تحصیلی در رشته های مدیریت، سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، بر اساس یک استاندارد جهانی، از پنج بخش تشکیل شده است. برای جلد کردن پایاننامه، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
1- صفحه عنوان
2- پیشگفتار، و در صورت نیاز، تشکر و قدردانی
3- فهرست مطالب
4- فصل اول: طرح تحقیق
5- فصل دوم: پیشینه تاریخی تحقیق
6- فصل سوم: روش تحقیق
7- فصل چهارم: ارائه یافتههای تحقیق و تجزیه و تحلیل آن
8- فصل پنجم: خلاصه تحقیقهای پیشین
9- فهرست منابع و مآخذ
10- پیوست
عنوان پایاننامه
در واقع اولین صفحهی پایاننامه است. گاهی صفحه عنوان بهصورت درست مانند جلد پایاننامه طراحی میشود. صفحه عنوان شامل اطلاعات زیر است:
الف) عنوان پایاننامه
ب) نام کامل استاد راهنما
ج) نام کامل محقق یا محققین
د) نام مرکز یا دانشگاهی که پایاننامه در آن تقدیم میگردد
ذ) نوع مدرک (برای مثال: پایاننامه دوره کارشناسی ارشد مدیریت)
و) تاریخ ارایه پایاننامه
صفحه تشکر و قدردانی
صفحه تشکر و قدردانی الزامی نیست اما مرسوم است که یک صفحه را به تقدیر و تشکر اختصاص میدهند. محقق میتواند در پایین پیشگفتار نیز از افراد یا موسساتی که او را در انجام تحقیقش کمک و راهنمایی کردهاند، قدردانی کند.
فهرست مطالب
شامل شماره صفحه مطالب میباشد. این فهرستها به ترتیب حروف الفبا یا شمارهبندی شده و اطلاعات مربوط به هر مطلب، جدول یا تصویر نیز در کنار آن ذکر میشود.
فصل اول پایاننامه
فصل اول پایاننامه بسیار شبیه به پروپوزال است. اجزای مهم طرح تحقیق شامل عنوان تحقیق، مقدمه یا تاریخچه موضوع تحقیق، تعریف موضوع تحقیق، اهداف کلی تحقیق، روش انجام تحقیق، اهمیت و ارزش تحقیق، محدودیتهای تحقیق و تعریف واژهها میباشد. در هر قسمت باید اطلاعات دقیق و روشنی ارائه شود و از هرگونه ابهام و پیچیدگی پرهیز شود.
فصل دوم: پیشینه تحقیق یا ادبیات پژوهش
در این بخش، بر اساس مطالعات گذشته، مبانی نظری پژوهش بیان میشود. مبانی نظری به معنای ارائه تعاریف و مفاهیم است که در پژوهش استفاده میشوند و باید بر اساس مطالعات معتبر قبلی ارائه شود. در ادامه، در بخش دوم ادبیات پژوهش، به ارائه مطالعات مشابه که قبلاً توسط پژوهشگران دیگر انجام شده پرداخته میشود. اگر درباره یک سازمان خاص تحقیق میکنید، باید یک بخش از فصل دوم را به معرفی آن سازمان به اختصاص دهید. # نوشتن پایاننامه
فصل سوم روش تحقیق:
در این بخش، نوع پژوهش براساس هدف و ماهیت معرفی میشود و همچنین نحوه گردآوری دادهها بیان میشود. در پژوهشهای علمی معمولا از روشهای مطالعه میدانی و کتابخانهای برای گردآوری دادهها و اطلاعات استفاده میشود. همینطور، جامعه آماری و در صورت لزوم نمونه آماری معرفی میشوند. سپس گزارههای پژوهش (فرضیهها یا سوالات) ارائه میگردد. همچنین، آزمونهای آماری مورد استفاده و نرمافزار تجزیه و تحلیل دادهها نیز معرفی میشود. # نوشتن پایاننامه
فصل چهارم: یافته ها و تجزیه و تحلیل آنها
در این بخش، با توجه به داده های بدست آمده و با استفاده از روش های آماری مناسب، به تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های پژوهش پرداخته می شود. برای افزایش دقت محاسبات، معمولا از نرم افزارهای آماری مانند SPSS استفاده می شود. این تحلیل اساس یک پژوهش علمی است.
فصل پنجم: خلاصه تحقیق و پیشنهاد ها
این فصل شامل دو قسمت اصلی است: خلاصه تحقیق و پیشنهاد ها. خلاصه مناسب ترکیبی از دو نوع اطلاعات است: اطلاعات و یافته هایی که محقق از تحقیق خود به دست آورده است، و اطلاعات و یافته هایی که از مطالعه تحقیقات و نوشته های دیگران جمع آوری کرده است. پس از خلاصه، محدودیت های تحقیق باید بیان شود، که ذکر سه الی پنج مورد کافی است.
در انتها، پیشنهاد هایی برای محققان آینده، سازمان مورد مطالعه و عمومی ارائه شود. این پیشنهادات باید برای استفاده کنندگان مانند چراغ روشنایی باشند.
منابع و مآخذ:
این بخش تمام منابع و مآخذ مورد استفاده در این مطلب آورده شده است. فهرست نویسی منابع دارای قوانین خاص خود است و معمولا از روش APA برای نوشتن فهرست منابع استفاده میشود. برای آموزش نوشتن فهرست منابع میتوانید به منابع مرجع مراجعه کنید.
پیوست ها:
پیوست شامل اطلاعات و اسنادی است. که به درک و فهم خواننده از پایاننامه کمک نمیکند. از جمله پرسشنامهها، آزمونها، نامههای نوشته شده به افراد و موسسات و سایر وسایل جمعآوری اطلاعات.
ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله
پس از ثبت فرم با شما تماس خواهیم گرفت